Posiłki w Naszym przedszkolu to istna kulinarna przygoda :),  pyszne smakołyki przez Panie kucharki przygotowane, w piecu konwekcyjnym zdrowo upieczone. 

 

Jadłospis tygodniowy

 

Data

 

Śniadanie

 

Zupa + deser

 

Drugie danie

Pn.

30.06

Płatki kukurydziane na mleku, chleb słonecznikowy, masło, ser żółty, rukola, ogórek zielony, papryka czerwona, Herbata z cytryną i miodem zawiera: 1,7 Krupnik z kaszy gryczanej z ziemniakami na wywarze drobiowym

 

Budyń na mleku z musem owocowym zawiera: 1,7,9

Spaghetti (makaron) z mięsem mielonym w sosie pomidorowo – bazyliowym, ogórek małosolny, Kompot wieloowocowy, arbuz zawiera: 1

 

Gramatura potraw

W związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (zał. nr II) informujemy, że w produktach naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub nietolerancje pokarmowe: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten tj. pszenica, orkisz, żyto, jęczmień, owies, orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne, orzechy tj. migdały, orzechy: laskowe, brazylijskie, nerkowca, pekan, włoskie, makadamia. A – oznakowanie alergenów w jadłospisie, *seler występuje w każdej zupie.
W przypadku alergii pokarmowych stosujemy dietę eliminacyjną zgodnie z zaleceniami lekarza. Soki wyciskane są na miejscu w naszej kuchni.